Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Foresco haalt 50 miljoen euro op voor groeiplannen

Foresco, de Belgische producent van houten pallettenen verpakking, haalt 50 miljoen euro op bij een uniek privaat-publiekpartnerschap tussen het Belgian Resilience Fund, beheerd door de alternatievevermogensbeheerder Tikehau Capital, BNP Paribas Fortis Private Equity en het Welvaartsfonds. Zij slaan de handen in elkaar om Foresco, dat marktleider is in de Benelux en 1.800 medewerkers telt, te ondersteunen in haar verdere groeistrategie.

Foresco produceert houten palletten enandere verpakkingen, teneinde hun klanten logistieke totaaloplossingen aan tebieden bij het vervoer van hun goederen. Tevens is het bedrijf marktleider inhet duurzaam sorteren en herstellen van palletten die vervolgens weermeermaals hergebruikt kunnen worden. Het Genkse bedrijf draait een omzet vanmeer dan 500 miljoen euro en is marktleider in de Benelux. Daarnaast is Forescoonder meer ook actief in Duitsland. Hun 1.800 medewerkers zijn verspreid over40 vestigingen, van waaruit ze steeds lokaal en gespecialiseerd een bredewaaier aan sectoren bedienen.

Die lokale aanwezigheid, onlosmakelijkverbonden met een ondernemende en familiale cultuur, is voor Foresco cruciaalin het bedienen van haar klanten. Tegelijkertijd blijkt een consolidatie indeze sterk versnipperde markt noodzakelijk om synergieën en professionaliseringte kunnen bereiken. Foresco heeft daar een leidende rol in gespeeld met 25overnames sinds 2020. Het bedrijf is bezig om verdere stappen naar Scandinaviëen Duitsland te zetten. Om dit te ondersteunen, slaan het Belgian ResilienceFund, BNP Paribas Fortis Private Equity en het Welvaartsfonds nu de handen inelkaar. Zij injecteren 50 miljoen euro in het Genkse bedrijf.

Jan Ponnet, CEO van Foresco: "Wij zijn verheugd om het vertrouwen tehebben van dit consortium van investeerders. We werken al jaren hard om onzeambitieuze groeiplannen te realiseren, waardoor we vandaag als jongemultinational klaar zijn voor de volgende stap. De middelen zullen ons toelatenom onze geografische aanwezigheid te verhogen, onze organisatie op te schalenen onze klanten een nog hogere kwaliteit te kunnen bieden in de ondersteuningvan hun logistieke processen. Een snelle persoonlijke service op maat staatdaarbij centraal, net als duurzaamheid en betrouwbaarheid.”

Mark Pensaert, Chairman Benelux, Tikehau Capital: "Forescois voor ons het toonbeeld van een bedrijf dat lokaal sterk verankerd is entegelijk internationaal volop groeit. We zijn dan ook verheugd om Foresco tekunnen toevoegen aan de portefeuille van het BRF.”

Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity:  "Foresco speelt een leidinggevende rolin zijn sector en heeft nog een enorm groeipotentieel. Als co-investeerder enlange-termijn partner wil BNP Paribas Fortis Private Equity Foresco bijstaan omhaar internationale expansieplannen te verwezenlijken en haar leiderschap in desector verder te versterken.”

Filip Lacquet, Portfolio Manager Welvaartsfonds: “Een groeibedrijf zoals Foresco, dat circulariteit omarmt in zijn businessmodel, isvoor het Welvaartsfonds representatief voor hoe we onze toekomstige industriekunnen en willen uitbouwen. Het Foresco-team gaf blijk van een zeer duidelijkeen ambitieuze toekomstvisie, wat het Welvaartsfonds overtuigde om mee testappen in deze financieringsronde.”